Ste že kupili UVI stol? Odlično!
Ne pozabite, da morate UVI stol vzdrževati. Če želite, da vaš stol ostane v najboljšem stanju, bo potreboval še nekaj dodatne pozornosti.

Po nakupu UVI stola ga je najprej treba sestaviti. Če potrebujete dodatno pomoč, preglejte naš vodič za sestavo stola. Po sestavi je stol pripravljen za uporabo, a po enem ali dveh tednih predlagamo, da stol ponovno pregledate.

Kaj morate storiti:

  1. Začnite s tem, da obrnete stol na glavo in pregledate, če so vijaki od mehanizma in naslonjala za roke še vedno popolnoma priviti. Normalno je, da se po 10-14 dnevih od sestave stola vijaki nekoliko odvijejo, saj se bo material nekoliko razširil.
  2. Obrnite stol nazaj v normalno pozicijo in previdno odstranite pokrovčke na na obeh straneh sedala. Preglejte, če so vsi vijaki dobro priviti in če niso, jih privijte.
  3. Vaš stol je zdaj zopet pripravljen na uporabo. Predlagamo, da postopek ponovite enkrat vsakih nekaj mesecev, oz. takrat, ko boste imeli občutek, da ni vse tako, kot bi moralo biti.

 

Čez čas lahko vaš stol lahko začne škripati. Preverite, kaj lahko storite. 

Čez čas boste lahko začeli opažati škripajoč zvok, ki prihaja iz vašega UVI stola kadarkoli se nagnete nazaj ali premikate. Ne skrbite, z vašim stolom ni nič narobe! Nekateri UVI stoli uporabljajo butterfly mehanizem, ki je, za razliko od multifunkcionalnega mehanizma, odprt. To pomeni, da je mehanizem izpostavljen prahu. Če se prah nabere na mehanizmu, lahko stol začne škripati. A ne skrbite, saj lahko to težavo z lahkoto rešite:

1) Potrebujete WD-40 (oz. katerikoli produkt, ki opravi enako nalogo) in nekaj papirnatih brisač. Slednje sicer niso nujne, a vam svetujemo da jih uporabite, da se izognete neželenim kapljam WD-40 na vaših tleh.

2) Obrnite stol na glavo. Vzemite WD-40 v eno roko in papirnate brisače v drugo. Našpricajte WD-40 v mehanizem, kot prikazuje spodnja slika.

3) Ko ste poskrbeli za mehanizem, je čas, da poskrbite še za vijake. Slednje malce odvijte in nanje našpricajte WD-40, kot je to prikazano na spodnji sliki. Po tem vijake privijte nazaj.

4) Po tem ko ste vijake in mehanizem našpricali z WD-40 vam predlagamo, da stol pustite obrnjen na glavo nekaj minut. Če boste stol nazaj obrnili takoj, vam lahko WD-40 kaplja po tleh. po nekaj minutah stol 0brnite v prvotno pozicijo in ga testirajte. Stol sedaj več ne bi smel škripati.

Zdaj bi vaš UVI stol moral biti kot nov! Za vse tiste, ki uporabljate UVI stol iz umetnega usnja, pa imamo še en nasvet. 

Če imate UVI stol že nekaj časa, boste verjetno opazili, da PU usnje ni tako sijoče, kot je bilo včasih. Razlog za to ni slaba kakovost, ampak v tem kako se PU usnje (ali katero koli drugo usnje) obnaša oz. obrablja na dolgi rok. Da bi unsju vrnili sijaj vam predlagamo uporabi izdelka UVI Clean.

UVI Clean je idealen produkt za čiščenje površin kot so PU in naravno usnje. Hkrati čisti in neguje, ter daje sijoč in svež občutek. Uporaba čistila UVI Clean je enostavna.

  1. Rahlo zmočite papirnato brisačo in z njo obrišite PU usnje na stolu. Po tem usnje obrišite še s suho brisačo.
  2. Na mikrovlakensko brisačko, ki jo dobite s čistilom UVI Clean, dodajte malo čistila in ga s krožnimi gibi vtrite v vse površine s PU usnjem na stolu. Pozor: čistila NIKOLI ne uporabite na UVI stolih, ki so prekriti z blagom, ali na delih stola, prekritih z blagom!
  3. Ko ste s čiščenjem zaključili stopite korak nazaj in občudujte sijaj UVI stola!

 

To so osnove, kako obdržati UVI stol v najboljšem stanju! Če imate dodatna vprašanja, vam z veseljem pomagamo!