Pri UVI Chair za izdelavo naših stolov uporabljamo dve vrsti materialov: umetno usnje in sintetično blago. Vsak material ima svoje prednosti in slabosti, ki jih na kratko opišemo v tem zapisu.

Umetno usnje

Umetno usnje oziroma PU usnje je najbolj razširjen material med gaming stoli. Prva prednost je izgled, saj je, kljub temu da je cenejše od pravega usnja, umetno usnje na prvi pogled podobno pravemu usnju. Tudi občutek pri dotiku ni zelo drugačen. Ker gre za umeten material, je na njem lažje ustvariti različne barvne kombinacije.
Velika prednost umetnega usnja je enostavno čiščenje. Ob politju tekočine se površina lahko hitro in enostavno obriše ter tudi zelo hitro posuši. Enako velja za prah, ki se lahko brez težav obriše s površine.
Slaba lastnost umetnega usnja je, da ne diha in zadrži toploto na mestih, kjer se telo dotika površine, kar seveda povzroča potenje.

Sintetično blago

Sintetično blago, za razliko od umetnega usnja, ne zadržuje toplote. Zato je sintetično blago bolj primerno za vse tiste, ki imajo težave s potenjem ali stol uporabljajo v toplejših prostorih.
Vnedar pa ima “dihanje” materiala tudi svoje slabosti. Na materialu se nabira prah, v primeru politja tekočine pa je blago težko očistiti, kar lahko na stolu pusti trajne sledi. Kljub boljši odpornosti na potenje tega seveda ne more popolnoma preprečiti. Stol s sintetičnim blagom zato na dolgi rok ni enostaven za vzdrževanje.