Pri UVI Chair za izdelavo naših stolov uporabljamo dve vrsti materialov, umetno usnje ter sintetično blago. Vsak material ima svoje prednosti in slabosti in na kratko jih bomo opisali v sledečem zapisu.

Umetno usnje

Umetno usnje oziroma PU usnje je najbolj razširjen material med gaming stoli. Prva prednost je izgled, kajti lahko kljub temu da je močno cenejše od pravega usnja je umetno na prvo pogleda podobno in tudi občutek pri dotiku ni toliko drugačen. Ker gre za umeten material je lažje ustvariti različne barvne kombinacije.
Velika prednost umetnega usnja je enostavno čiščenje. Ob politju tekočine se površina lahko hitro in enostavno obriše ter tudi zelo hitro osuši. Enako velja za prah, ki se lahko brez težav obriše s površine.
Slaba lastnost umetnega usnja je, da ne diha in zadrži toploto na mestih, kjer se telo dotika površine, kar seveda povzroča potenje.

Sintetično blago

Kot smo izpostavili pri umetnem usnju je težava, da material ne diha. In ravno to je prednost blaga, saj »diha« in ne zadržuje toplote. Zato je blago prava izbira za vse, ki imajo težave s potenjem ali stol uporabljajo v toplejših prostorih.
Toda dihanje materiala ima tudi svoje slabosti. V material se čez čas nabira prah, v primeru politja je čiščenje zelo oteženo in hitro pusti trajne sledi v primeru politja z bolj agresivno tekočino. Kljub boljši odpornosti na potenje tega seveda ne more popolnoma preprečiti in po nekaj letih uporabe to pusti posledice, zato je stol iz blaga potrebno bolj paziti in zahteva več vzdrževanja.