1. Splošni del

1. 1 Vse storitve spletne trgovine UVI Chairs (v nadaljevanju »trgovina«), v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in na podlagi mednarodno priznanih kodeksov ter priporočil GZS-ja, opravlja podjetje LEGIT Marketing d.o.o., Brnčičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Črnuče (v nadaljevanju »ponudnik«).

1. 2 Naročnik oz. kupec (lahko tudi uporabnik) v nadaljevanju pomeni: fizično osebo, samostojnega podjetnika, posameznika, podjetje ali organizacijo, ki ji ponudnik nudi storitve.

1. 3 Pogoji poslovanja veljajo za vse storitve, ki jih nudi ponudnik in obravnavajo pravice uporabnika, delovanje trgovine ter vse pravne oz. poslovne odnose med ponudnikom in kupcem, pri vseh pogojih poslovanja.

1. 4 Kupec, ki želi opraviti nakup trgovini oz. pridobiti pravico do le-tega, se mora registrirati. Uporabniško ime je enako njegovemu elektronskemu naslovu. Uporabniško ime in geslo, ki ju obiskovalec s potrjeno registracijo prejme po elektronski pošti, uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Geslo lahko uporabnik menja samostojno, za zamenjavo uporabniškega imena ali elektronskega naslova pa je treba poslati zahtevek za spremembo na [email protected] O spremembi bo uporabnik obveščen po elektronski pošti.

2. Obveznosti ponudnika in naročnika

2. 1 Ponudnik ne jamči za točnost podatkov (slik in besedila) v trgovini, saj se zaradi narave poslovanja po svetovnem spletu ponudba hitro in pogosto spreminja. Za morebitne napake pri opisih izdelkov v spletni trgovini ne odgovarjamo.

2. 2 Ponudnik se zavezuje, da bodo storitve opravljene kakovostno in v dogovorjenem roku.

2. 3 Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil:

– idenititeto podjetja (ime in sedež ter številko registra),
– kontaktne podatke za hitro in učinkovito komunikacijo (e-naslov, telefon …),
– bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (tudi poprodajne storitve in garancije),
– dostopnost artiklov v ponudbi (v razumljivem roku),
– pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (kraj, način in rok dostave),
– da bodo vse cene jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
– podatke o načinu plačila in dostavi,
– podatke o časovni veljavnosti ponudbe,
– podatke o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop (vključno s tem, če in koliko stane naročnika odstop od pogodbe),
– pojasnilo o postopku ob pritožbi (skupaj z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci).

2. 4 Vpis osebnih podatkov ob registraciji in ob kasnejšem spletnem nakupu v trgovini je potreben izključno za pravilno izvajanje storitev. Ponudnik teh osebnih podatkov ne bo nikoli posredoval, dal v najem, prodal ali kako drugače trgoval z njimi. Prav tako vaši osebni podatki ne bodo nikoli uporabljeni na način, ki ga ne podpirate oz. se z njim ne strinjate.

2. 5 Vsa naročila prejeta do 12. ure bodo praviloma obdelana še isti dan. Vsa naročila bodo odposlana v roku 3-5 delovnih dni po oddaji naročila. Dogovorjeni roki se lahko spremenijo v primeru višje sile, kot je naravna katastrofa, izpad električnega omrežja za daljši čas ali daljše motnje v medmrežju.

3. Sprememba pogojev in soglasje

3. 1 Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja splošnih pogojev brez predhodnega opozorila. Spremembe začnejo veljati v trenutku, ko so objavljene.

3. 2 Z uporabo storitev in registracijo v spletno trgovino www.uvichair.si soglašate, da ste seznanjeni in se v celoti strinjate z vsemi zgoraj navedenimi pogoji.

4. Ponudba artiklov oz. storitev

4. 1 Trgovina zaradi poslovanja po spletu ponudbo artiklov oz. storitev pogosto in hitro spreminja. Ponudnik ne prevzema nobene, neposredne ali posredne, odškodninske ali druge odgovornosti za točnost podatkov na spletni strani www.uvichair.si.

5. Naročanje in postopek nakupa

5. 1 V spletni trgovini www.uvichari.si se izdelke kupuje izključno po spletu (internetu). Oddana naročila se smatrajo kot dokončna. V primeru napačnega naročila ali preklica lahko kupec popravi ali prekliče svoje naročilo le, dokler ne dobi slektronskega sporočila “Potrditev naročila”. Po prejetju tega sporočila, preklic ni več mogoč. Ponudnik si v primeru, da ugotovi, da pod navedenimi pogoji ne more izvesti naročila, pridržuje pravico do zavrnitve naročila in vračila kupnine. Do zavrnitve naročila s strani ponudnika lahko pride pred prejemom obvestila “Potrditev naročila”.

5. 2 Postopek nakupa je sledeč:
– Kupec po oddaji naročila po elektronski pošti prejme potrdilo o sprejetem naročilu – sprejem naročila. Podrobnejši podatki o statusu in vsebini nakupa so kupcu dostopni na spletni strani ponudnika.
– Ponudnik naročilo pregleda (preveri rok in možnost dobave naročenih artiklov) in naročilo dokončno potrdi ali zavrne (obrazložitev z navedbo razloga zavrnitve) – potrditev naročila. V nekaterih primerih lahko ponudnik kupca tudi kontaktira po telefonu (kontaktna številka – preverjanje podatkov, zagotavljanje točnosti dobave ipd.) Za blago, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču, je le-ta izključno vezan na dobavo s strani ponudnikovega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ponudnikov dobavitelj odstavi blago do ponudnika, kupca pa ponudnik sproti obvešča o poteku dobave. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca dobavil ali pa celotno naročilo stornira. Če dobavitelj ponudniku ne potrdi dobavljivosti naročenih artiklov najkasneje do izteka treh mesecev od dneva oddaje naročila, lahko ponudnik naročilo kupca zavrne iz razloga, ker blago ni na razpolago. Z dnem zavrnitve naročilo kupca preneha veljati. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču.
– Ko ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in odpošlje, o tem po elektronski pošti obvesti kupca – blago odposlano. Sporočilo vsebuje tudi opis politike vračila blaga in podatke o tem, na koga se lahko kupec obrne v primeru zamude pri dostavi in v primeru pritožbe ([email protected]).

6.Cene

6.1 Vse cene izdelkov v spletni trgovini www.uvichair.si vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene v spletni trgovini veljajo samo za naročila oddana v spletni trgovini. Spletna cena velja samo za registrirane uporabnike, za neregistrirane uporabnike pa velja redna cena po ceniku, objavljenem v poslovalnici.

6. 2 Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Kljub stalnemu prizadevanju, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa in mu hkrati ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo, torej ko kupec prejme elektronsko sporočilo “Potrditev naročila”. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani ter veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo. Dobroimetje registriranega uporabnika v trgovini in vsa vplačana sredstva po predračunih se ne obrestujejo!

7. Odstop od pogodbe in reklamacije

7. 1 Potrošnik ima pravico v 14 dneh po prejemu blaga (oz. po podpisani pogodbi ali opravljeni storitvi) odstopiti od pogodbe. O tem mora pisno ali preko kontaktnega e-naslova [email protected] obvestiti ponudnika, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok vračila se začne šteti en dan po datumu prevzema blaga. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa), prodajalec pa mora potrošniku takoj vrniti vsa opravljena plačila. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

Če potrošnik morda artikel že začne uporabljati ali če pri tehničnih izdelkih posamezne komponente odpre ali sestavlja, odstop od pogodbe ni možen.
Prejeto blago mora biti vrnjeno nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen v primeru, ko je blago uničeno, izgubljeno, pokvarjeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Originalna embalaža je sestavni del artikla in je predpisana s strani proizvajalca (v skladu s 36. členom Zakona o varstvu potrošnikov), zato jo je ob morebitnem vračilu potrebno priložiti tako, kot je bila v prvotnem stanju v času prejetja artikla, torej nepoškodovano in v nespremenjeni količini.

7. 2 V primeru reklamacije vam enostaven postopek vračanja artiklov zagotavlja prijetno izkušnjo. Če vam blago ne ustreza, nas morate o vaši reklamaciji obvestiti v roku 14 dni od prejema pošiljke. Blago mora biti vrnjeno v roku 30 dni od datuma vložitve vaše reklamacije. Izdelke vrnete na naslov podjetja, ki je naveden spodaj. O svoji nameri nas obvestite na [email protected] Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.
Izdelki morajo biti vrnjeni v originalni embalaži z deklaracijo in ne smejo biti poškodovani, umazani, vidno rabljeni itd. Obvezno mora biti priložen originalen račun in vsa dokumentacija. Stroške vračila pošiljke plača kupec.

Če bodo izpolnjeni vsi pogoji, vam bomo v 14 dneh vrnili kupnino v vrednosti nakupa vrnjenih izdelkov ali po želji zamenjali artikel. Stroškov poštnine ne vračamo in niso predmet reklamacije. Po preteku 14-dnevnega roka od prevzema vračilo blaga ni več mogoče.

8. Varnost, varovanje osebnih podatkov in komunikacija

8. 1 Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja 256-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija. Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbita ponudnik in PayPal ali Adyen. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Številke kreditnih kartic ali katerih koli podatkov, povezanih s plačevanjem po spletu, ne shranjujemo.
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Podatke, ki jih boste posredovali pri registraciji in naročanju blaga, bomo skrbno varovali.
Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

8. 2 Ponudnik bo stopil v stik z uporabnikom preko sredstev komunikacij na daljavo le, če ta temu izrecno ne nasprotuje.
Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala:

– jasno predstavljenega pošiljatelja sporočila,
– jasno in nedvoumno označbo sporočila kot oglasnega sporočila,
– označbo različnih promocij, akcij in drugih tržnih tehnik – prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
– jasno predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil.

Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

8. 3 Mnenja uporabnikov spletne trgovine in ocene izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine. Namenjene so skupnosti uporabnikov. Mnenje lahko napiše katerikoli registriran uporabnik spletne trgovine, ponudnik pa si pridržuje pravico zavrnitve oz. izbrisa žaljivih, neprimernih in nekoristnih mnenj oz. prispevkov pred dokončno objavo. Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za kateri koli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

9. Garancija in servis

9. 1 Garancijski rok prične teči z dnem dobave ali prevzema naročenih izdelkov. Garancijo za izdelek daje proizvajalec oziroma uvoznik, ki je odgovoren za garancijske pogoje. Preko spletne trgovine lahko uveljavljate le garancijo za izdelke, kupljene pri ponudniku.
Garancija za izdelek je razvidna iz priloženega garancijskega lista. Garancijski rok se ne nanaša na programsko opremo! Iz garancije je izvzet tudi potrošni material, ki je podvržen stalni obrabi (trakovi, tonerji, tiskalniške glave, razvijalne enote, baterije …). Izdelek, ki se pokvari v garancijski dobi, se popravi oz. zamenja najkasneje v roku 45 dni, v kolikor le-to ni mogoče, se na kupčevo zahtevo zamenja z novim in brezhibnim.

Izdelke, dostavljene na servis izven garancijskega roka, bomo po dogovoru s stranko popravili oz. posredovali pooblaščenemu servisu v najkrajšem možnem času. S tem stranka prevzame vse stroške popravila (delo, material, dostavo …). Servisno delo in material se obračunata po veljavnem ceniku ponudnika ali pooblaščenega servisa. V primeru zamenjave izdelkov se zamenjava opravi po predhodnem plačilu le-teh. Stranka lahko prevzame svojo opremo le po predhodni poravnavi vseh obveznosti.
Obdobje garancije za posamezne izdelke najdete pri podrobnih opisih izdelkov. Splošna garancija za vse izdelke je 1 leto, razen za izdelke, pri katerih je navedeno drugače. Garancija ne velja za potrošni material. Garancijo lahko uveljavite z originalnim računom ali s kopijo in garancijskim kartončkom. Okvarjeno blago lahko dostavite na sedež trgovine ali na pooblaščen servis. Garancija ne velja v primeru nepravilne uporabe, mehanskih poškodb, servisnih posegov nepooblaščenih oseb … Če informacij o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan, lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

10. Možnosti plačila

10. 1 Z oddanim naročilom v spletni trgovini www.uvichair.si se zavezujete, da boste glede na izbran način plačila poravnali kupnino. Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

– nakazilo na račun (velja spletna cena)***,
– plačilo preko PayPala (pri plačilih preko spletnega ponudnika PayPal, je cena zaradi stroškov ponudnika višja za 3%),
– plačilo ob povzetju neposredno pošti (poštarju/kurirju ob dostavi),
– Adyen kartična plačila (MasterCard, VISA, Diners, AE, Maestro …).

***Za posamezna naročila si pridržujemo pravico do zahtevka po plačilu z nakazilom na račun upravitelja www.uvichair.si – ponudnika (po ponudbi/predračunu, kjer še vedno velja spletna cena).

10. 2 Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo! Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil).

11. Dostava – prevzem

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk sta Pošta Slovenije d.o.o.* in GLS d.o.o.** , vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo. V primeru prevzema pošiljke preko dostavne službe ob prevzemu obvezno podpišite spremne dokumente.
V primeru izbire plačila po povzetju ste dolžni poravnati kupnino za dostavljeno blago in stroške dostave, ki jih plačate dostavni službi. Stroške dostave pri nakupih nad 300,00 EUR poravna ponudnik. Kupec je dolžan blago pred prevzemom vizualno in številčno pregledati ter zapisati morebitne vidne poškodbe na embalaži ali blagu.
Z nakupom in izbiro dostave z dostavno službo se kupec strinja, da se, zaradi lažje komunikacije med njim in dostavno službo, na dostavni obrazec zapiše telefonska številka, ki je bila podana ob nakupu.

*OPOMBA: Pošta Slovenije d.o.o. omogoča plačilo v gotovini ali s karticami Mastercard, Maestro, Visa, Karanta in Diners Club Slovenija (Diners Club tudi na obroke). Seznam pošt, ki omogočajo plačevanje s karticami, najdete tukaj (klikni me). Ob plačilu z gotovino ni dodatnih stroškov, ob plačilu s kartico Pošti Slovenije lahko nastane dodaten strošek, ob plačilu na obroke s kartico Diners Club nastane provizija, ki jo določi Diners Club Slovenija.

Vsa naročila bodo odposlana v roku 3-5 delovnih dni po oddaji naročila.

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, ki mu posvečamo izredno skrb. Poskrbimo, da so vse zahteve dosežene in v nekaterih primerih celo presežene, saj varnost vaših podatkov izjemno pomembna.

Upravitelj spletne trgovine / spletnega mesta (ponudnik) je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja spletne trgovine zbira naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
  • kontaktno telefonsko številko,
  • geslo v šifrirani obliki, ter
  • ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko naše spletno mesto med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Ponudnik lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije, GLS Slovenije) bomo zaupali le nujno potrebne podatke za uspešno izvedeno naročilo (uporabnikov naslov za dostavo, telefonsko številko in znesek v primeru odkupa). Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih zbiramo in obdelujemo, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov ponudnika.

Izbris, odjava in zahtevek za izpis podatkov

Uporabnik se lahko vedno odjavi od prejemanja promocijskih elektronskih sporočil, jasno vidna odjava se bo nahajala v nogi vsakega poslanega sporočila (“Odjava” oziroma “Odjava od prejemanja”). S klikom na povezavo se bo uporabnik enostavno odjavil od prejemanja promocijskih elektronskih sporočil. Zaradi narave funkcionalnost spletne strani bo uporabnik vedno prejel elektronsko sporočilo v primeru zahteve za pozabljeno geslo. Uporabnik lahko zposlanim elektronskim sporočilom z vsebino “IZBRIS” na elektronski naslov [email protected] zahteva odstranitev iz naše baze oziroma z elektronskim sporočilo “MOJI PODATKI NA UVICHAIR” zahteva izpis vseh hranjenih podatkov, ki so vezani na naslov iz katerega je bila zahteva poslana. Zaradi narave funkcionalnost spletne strani si pridržujemo pravico, da računu odstranimo vse podatke uporabnika (email, ime/vzedevek, ostale podatke katere lahko uporabnik vnese v profilu) in jih zamenjamo z avtomatsko generiranim elektronskih naslovom in imenom, ki nima nobene povezave in nikakor ne nakazuje na uporabnikovo ime ali elektronski naslov. Vse ostale podatke odstranimo, oziroma vnesemo avtomatsko generirane znake.

Več o skrbi za vaše podatke, vaši privatnosti, pripomočkih za izvoz vaših podatkov in piškotkih si lahko preberete tukaj (klikni me).

Uporabnik lahko v profilu vnese dodatne informacije, ki so vidne javnosti, razen v primerih, kjer je zabeleženo drugače.

Vsi kontaktni obrazci in ostali obrazci za pošiljanje na spletnem portalu služijo samo za komunikacijo. Vnešenih podatkov ne uporabljamo za nadaljno obdelavo (primer: pošiljanje promocijskih sporočil) razen, če je ob obrazcu za pošiljanje to jasno zapisano.

Nazadnje posodobljeno 8.4.2020.